OVER ONS

restaurant_faubourg_005

OVER FAUBOURG


Op 150 meter van de abdij van Averbode, aan de voet van de Poortberg, vind je een gezellig restaurant waar de kok, Donald Vandermeulen, al meer dan 20 jaar de klanten probeert te verwennen met zijn gerechten. Zijn vrouw, Eva Vanderborght, zorgt voor de bediening. Zoontje Robbe charmeert de klanten met zijn lach. En dit van kleins af aan.

We brengen een Belgische keuken aangepast aan de seizoenen. Tijdens het voorjaar serveren wij voorjaarsgroenten, met als topper de asperges. Naar de zomer toe brengen wij gerechten met een zuiders vakantiegevoel. Tijdens de zomermaanden hebben we een mosselkaart met een vijftiental verschillende bereidingen. Onze zuiderse sfeer en het vakantiegevoel zetten we voort op ons tuinterras. Het terras is naar het zuiden gericht zodat je kan genieten tot laatste zonnestralen. Eens de zon verdwijnt, wordt de sfeerverlichting aangestoken. Vanaf oktober brengen we het wild op het bord.

Tot binnenkort!

Enkele geschiedkundige feiten:

home_faubourg_list1a

1900

In 1900 noemde dit pand “Hotel In Den Pelgrim” en werd het uitgebaat door J. Hollants.

home_faubourg_list2a

1904

Vanaf 1904 werd de naam veranderd naar “Hotel De Kroon” en uitgebaat door F. Joris-Willems.


home_faubourg_list3a

1920 - 1993

Door de jaren heen kreeg het pand verschillende bestemmingen: Dokter Lenaerts, tandarts Vercammen, fietsenmaker R. Heygens (de Pé), meubelwinkel en verver E. Laeveren en restaurant “Het Jagershof”.

home_faubourg_list4a

1993

In 1993 kocht ik het pand van E. Laeveren. Restaurant-Taverne Faubourg opende op 13 augustus 1993 voor het eerst z'n deuren.


home_faubourg_list5a

2005

In april 2005 namen we terug een nieuwe start na een opsmukbeurt aan de binnen- en buitenkant van de zaak en met een totaal vernieuwde keuken.